A mi történetünk...
Bank Zsolt álma 1996-ban vált valósággá, életre kelt a 3 hektáron elterülő, vegyes, extenzív gyümölcsöskert. Akkoriban egyéni vállalkozásként, "Gyümölcsbank" néven működött biogazdaság.
2014-ben elsősorban saját részére készített gyümölcslevet, majd a megnövekvő igényekhez igazodva megkezdődött a bérgyártás is.
" Kezdetektől fogva nagyfokú odafigyeléssel és lelkesen vezetem a termelési folyamatokat. Az elmúlt 3 évtized tapasztalatai nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy mindezt folyamatosan mélyülő szakértelemmel és az életben ténylegesen alkalmazható tudással valósíthassam meg. Ezáltal nemcsak a termékeink, hanem mi magunk is egyre jobbá válhatunk."
/Bank Zsolt/
2017 óta családi gazdaságként, ketten, feleségemmel együtt gondoskodunk a kertről. 2024-ben bővült az általunk kínált termékek, szolgáltatások köre, így a változást lekövetve megváltoztattuk arculatunkat és nevünket is Ma már Vadvirágos kertként vagyunk megtalálhatóak.

"Természetvédelmi mérnökként számomra kiemelten fontos, hogy ne egy kizsigerelt, élelmiszeripari ültetvényt, hanem egy élő, az ökológiai rendszer szerves részét képező gyümölcsöskertet éltessünk, ahol a termesztés a természetes folyamatokra támaszkodva történik ." / Lelovics Rebeka/

MEGVALÓSULÓ TERMÉSZETVÉDELEM
- a termőföld egészségének megőrzésére mellett törekszünk a biológiai sokszínűség megőrzéséhez aktívan hozzájárulni
- kertünkben a korszerű, nemes, rezisztens fajták mellett megtalálhatóak a régi magyar,illetve a tájfajták is
- a madarak szaporodását fészkelőhelyek létrehozásával és odúk kihelyezésével támogatjuk
- rovarhotelek kihelyezésével segítjük a beporzók és más a rovarok szaporodását
- a gerinctelen fauna védelme érdekében kaszáláskor búvósávokat létesítünk
- kaszálás időpontjának megválasztásakor figyelembe vesszük a lágyszárú növények természetes életciklusait, különös figyelmet fordítunk a magérlelés időszakára
- a metszésből származó gallyakból búvó-, fészkelő-, telelő-, táplálkozóhelyeket létesítünk a hüllők, madarak, kisemlősök számára

Környezet és egészségtudatos feldolgozás
A gyümölcs feldolgozása, tartósítása környezet- és egészségvédelmi szempontok alapján valósul meg.
- Kis tételben - nagy odafigyeléssel
- Házias ízek- hagyományos receptek
